Over Ger de Wind

Ger de Wind droomde er zijn hele leven van om schrijver te worden. Maar zijn leven liep anders. Na tien jaar werken en studeren op het Natuurkundig Laboratorium bij Philips, voornamelijk op het gebied van halfgeleidermaterialen en inclusief militaire dienst als commandant van een afdeling luchtdoelartillerie, ging hij naar de chipfabriek in Nijmegen. Hij leidde in die jaren bijna alle fabrieks-afdelingen als operations manager en was vijf en twintig jaar staflid. In die periode leidde hij ook als hoofdingenieur de Megachipfabriek op het Natuurkundig Laboratorium van Philips.

Op sportgebied was hij lange tijd voorzitter van de Gelderse Korfbalbond en oprichter van een grote korfbalvereniging.

Na zijn pensionering in 1991 studeerde hij cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit, geschiedenis, kunst, filosofie en literatuur. Zijn doctoraalscriptie beschreef in 2003 de vijftigjarige geschiedenis van Philips Nijmegen. Hij leidde ook de redactie van het jubileumboek bij de viering van dat jubileum.

Daarna begonnen zijn schrijversjaren. Lid van de schrijvers- en dichtersgroep Explanade, daarna de nu nog lopende serie artikelen over politiek en maatschappij in het Eindhovens Dagblad en in andere bladen en lezingen over Europa. Hij leidt ook al vele jaren een discussiegroep binnen de Philipsvereniging van gepensioneerden over dezelfde onderwerpen.

In 2017 verscheen zijn eerste boek Weemoedige en Boze verhalen van een Oude Man. Vorige maand verscheen in beperkte kring zijn tweede boek over het leven van zijn moeder: Maria Christina Antonia, Mijn Engel uit Woensel. Het derde boek, Oorlogsverhalen uit Eindhoven, is gepland voor juni, kort voor de viering van vijf en zeventig jaar bevrijding van Eindhoven.

Ger is getrouwd met Henny de Jong, heeft twee zonen en een dochter, zeven kleinzonen en één kleindochter.


Doel van deze website

Op deze website wil Ger de Wind zijn verhalen delen. Herinneringen ophalen vanaf de intens beleefde oorlog tot vandaag. Hij is altijd geïnteresseerd in wat de verhalen met u als lezer doen. Uw oprechte reactie wordt dan ook zeker gewaardeerd en zal zo mogelijk door Ger beantwoord worden.

Als u op een specifiek artikel of boek reageert vermeld dit dan s.v.p.